Artikel - Optimalisatie van CVRM-controle met dashboard | CVRM


Algemeen  •  2 mei 2022

Optimalisatie van CVRM-controle met een dashboard waarop cardiovasculaire risicofactoren zichtbaar worden

optimalisatie-van-CVRM-zorg-1
De zorg voor CVRM-patiënten in Nederland kan nog beter. Één van de verbeterpunten die we eerder gesignaleerd hebben is het inzichtelijk maken van uitkomsten. Samen met een aantal ziekenhuizen heeft Amgen een dashboard ontwikkeld waarmee op een gestandaardiseerde wijze uitkomsten voor CVRM-risicofactoren zichtbaar worden. Het dashboard bevat uitkomsten die per ziekenhuis worden weergegeven.
optimalisatie-van-CVRM-zorg-2
Het CVRM-dashboard biedt de mogelijkheid om op basis van de uitkomsten verbeteringen in het zorgpad vast te stellen en de ziekenhuizen met elkaar te vergelijken, oftewel te benchmarken. Ook kunnen best-practice sharing sessies op basis van het CVRM-dashboard opgezet worden, om zo de zorg voor patiënten verder te optimaliseren. Bovenstaande afbeelding is een voorbeeld van het dashboard met fictieve data. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken de deelnemende ziekenhuizen de resultaten van het dashboard. Als vervolg worden mogelijke verbeteringen in het zorgpad bepaald en gedeeld.
Voor het CVRM-dashboard is gebruik gemaakt van een standaard CVRM-uitkomstenset, opgezet met cardiologen en internisten. Deze uitkomstenset is van toepassing op de zeer hoog risico patiëntpopulatie op basis van de laatste richtlijnen. De benodigde technische infrastructuur voor het meten van de uitkomsten is opgezet en getest, met borging van privacy en compliance middels de technologie van CTcue.
optimalisatie-van-CVRM-zorg-3
Wilt u meer informatie over optimalisatie van CVRM zorg met behulp van een CVRM-dashboard neem dan contact met ons op via het contactformulier.

  1. Mairuhu R, et al., 2020, Zorgpad CVRM in het HagaZiekenhuis
  2. Van Tuijl M, et al., 2019, Geïntegreerd zorgpad CVRM Máxima MC
  3. Bax W, et al, 2019, Transmuraal zorgpad CVRM NWZ
  4. Simon ST et al. BMJ 2021; 374:n1493 http://dx.doi.org/10.1136/bmj.n1493.
  5. Morassaei S, Campbell M, and Di Prospero L. Contin Educ Health Prof. 2021;41: 247-252


Algemeen   •   18 april 2022

Optimaliseren van zorgpaden

Algemeen   •   7 maart 2022

Ambitie: 25% ziektelast reductie in 2030

Algemeen   •   4 april 2022

Uitdagingen in de huidige CVRM zorg

Op de hoogte blijven?

Graag delen wij onze inzichten en innovaties binnen de cardiovasculaire zorg. Samen maken we de zorg beter.
Inschrijven